Miten uupumusta hoidetaan? Olen viimeiset pari vuotta sitkutellut eteenpäin vaikka en olisi edes jaksanut. Nyt taidan sitten olla lopahtanut ihan totaalisesti. Väsymys on jatkuvaa, mikään ei auta. Välillä pakottaudun elävien kirjoihin jollain Battery-tujauksella, jaksan pari tuntia entiseen malliin - ja makaan seuraavat kaksi päivää sängyssä jaksamatta raajaakaan liikauttaa.

Lopetin tupakoinnin jonka aloitin siinä vaiheessa kun en enää jaksanut muuten. Aluksi se piristi, mutta kun elimistö tottui saamaan nikotiininsa, olo oli taas yhtä väsynyt, ellei väsyneempikin. Nyt olen sitten napostanut vähän nikotiinipurkkaa, josta määrän perusteella saan vähemmän nikotiinia kuin röyhytellessäni ja bonuksena on tietenkin tervattomuus ja savuttomuus. Tarkoitus on hylätä tämäkin pahe pikapuoliin.

Juon berocca-litkun joka päivä ja aloin käyttää myös kalaöljykapseleita joilla saattaa olla merkitystä osana masennuksen hoitoa. Piipahdan ulkona välillä, mutta varsinaisia urheilusuorituksia en jaksa (niihinkin pakotin itseni pitkään kunnes tipahdin sitten kokonaan). Saan nukuttua muutaman tunnin vuorokaudessa, mikä toteutuu yöaikaan katkonaisina unina. Parempi sekin kuin ei mitään. Päivällä en nuku koska en pysty, mutta lepäilen. Pitäisi kai olla aktiivisempi niin nukkuisi yönsä paremmin, mutta se ei onnistu koska en nykyiselläänkään nuku tarpeeksi enkä siis yksinkertaisesti jaksa. Oravanpyörä johon ei tunnu löytyvän minkäänlaista kiilaa pysäyttäjäksi.

Olen päättänyt antaa itselleni luvan levätä tämän viikon parhaani mukaan, ja sitten aloittaa maaliskuun palautunein voimin. Tai ainakin toivon että voimat palautuisivat edes vähän viikonloppuun mennessä. Olen jopa luopunut pitäis-ajattelusta koska se vain kuormittaa ja lamauttaa eikä auta tekemisen aloittamisessa minkään vertaa. Onneksi olen sairaslomalla, niin että opiskelun suhteen ei ole paineita.